facebookrss

Spoj okusov

datum: 09.09.2011

kategorija: Praznično vzdušje

Turistična zveza TIC Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica ter turistična društva in krajevne skupnosti vasi Šmihel, Ozeljan, Šempas, Vitovlje in Osek vas vabimo na edinstveno kulturno-kulinarično prireditev Spoj okusov, ki bo potekala v soboto, 17. septembra 2011, na različnih lokacijah na območju petih vasi Šmihel, Ozeljan, Šempas, Vitovlje in Osek s pričetkom ob 15.30.

Na območju od Lijaka do Sekulaka, kjer ozke vaške ulice in stranpoti skrivajo še mnoge skrivnosti, polaga človek že stoletja svoje marljive roke spoštljivo na domačo prst. Tipični produkti, ki jih ustvarja, se spajajo v okuse, ki začinijo prostor s posebno aromo, vonjem, barvo… Tu se spajajo pretekle ukoreninjene navade s sodobnimi prijemi.  

Turistična zveza TIC Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica ter turistična društva in krajevne skupnosti vasi Šmihel, Ozeljan, Šempas, Vitovlje in Osek  

vas vabimo  

na edinstveno kulturno-kulinarično prireditev  

Spoj okusov  

ki bo potekala v soboto, 17. septembra 2011, na različnih lokacijah na območju petih vasi Šmihel, Ozeljan, Šempas, Vitovlje in Osek.  

Prireditev se bo začela ob 15.30 uri v Ozeljanu na grajskem vrtu. Pot bomo nadaljevali v Šempas in Osek ter zaključili prireditev s povratkom v Ozeljan ob 20. uri, kjer bo še priložnost druženja.  

Pridite željni odkrivanja in spoznavanja. Oblecite in obute se udobno, saj se boste le tako lažje prepustili dogajanju. Med vasmi bo priskrbljen prevoz.  

Vabljeni!      

 

V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani Gradu Ozeljan in v Kulturnem domu Šempas.  

Za dodatne informacije: TIC Nova Gorica - Bevkov trg 4, Nova Gorica, tel.: 05 330 46 00, e-pošta: dejana.basa@siol.net ali spletna stran: www.novagorica-turizem.com.  

Prireditev poteka v okviru projekta Energija okusov, ki je sofinanciran iz sredstev ukrepov LEADER.