facebookrss

Poletna polenta 2014

Poletna poletna 2014 je potekala v Ozeljanu, 14. julija 2014. Organizator je Turistična zveza TIC Nova Gorica v sodelovanju z Turističnim društvom Ozeljan-Šmihel. Poletna polenta predstavlja uverturno prireditev v Praznik polente, ki je bil na koledarju 19. in 20. julija 2014.        

Prireditev Poletna polenta je preplet kultura in kulinarika Vipavske doline. Zaradi dežja je potekala namesto pred cerkvijo sv. Mihaela v Šmihelu v dvorani Gradu Ozeljan, v ponedeljek, 14. julija 2014 s pričetkom ob 20. uri. 

Za gurmanske užitke je poskrbelo Turistično društvo Ozeljan-Šmihel, ki je pripravilo različne vrste polente s prilogami, katere so obiskovalci spajali z odličnimi vini, pridelanimi v Vipavski dolini. Z nami so bili priznani vinarji: Batič, Lepa Vida in Slavček.

V sodelovanju z Zavodom Kinoatelje iz Šmihela se je v znamenju obeleževanja obletnic prve svetovne vojne predvajal dokumentarno-igrani film o Svetozarju Borojeviću von Bojna (1856-1920), vrhovnemu poveljniku soške fronte z naslovom "Feldmaršal Borojević - sledi vojskovodje".

Večer je z glasbo obogatila Tina Grego s sonatami za violino Giuseppa Tartinija.

 

 Fotogalerija: Poletna polenta 2014

nazaj na seznam